چگونه مطالعه کنیم تا خوب یاد بگیریم ؟

چگونه مطالعه کنیم تا خوب یاد بگیریم؟ - جستجوی "مطالعه مداوم" در سایت

دانش آموزی که از روی علاقه و انگیزه لازم رشته درسی را انتخاب کرده است بزرگترین قدم در مسیر یادگیری در حد بالا را برداشته است .

http://rotbesazan.ir/files/template/hseparator.gif

چرا با اینکه وقت می گذاریم و مطالعه می کنیم نتیجه مطلوب نمی گیریم ؟

آیا حافظه ما ضعیف است ؟

آیا روش مطالعه درست نیست ؟

آیا محل مطالعه ما شرایط لازم را ندارد ؟

آیا از نظر روحی و روانی مشکل داریم و یا عوامل دیگری مانع یادگیری ما می شوند که ما از چگونگی آن اطلاع نداریم ؟

در پاسخ به سوالات فوق باید گفت حافظه هیچ کدام از انسان های سا لم ضعیف نیست .

تفاوت یک دانش آموز زرنگ با دانش آموز دیگر این است که (( تمرکز ذهن ودقت)) این دانش آموز بیشتر است . و به قولی دانش آموز معمولی مو را می بیند و و دانش آموز تیز هوش پیچش مو را .

دانش آموزی که از روی علاقه و انگیزه لازم رشته درسی را انتخاب کرده است بزرگترین قدم در مسیر یادگیری در حد بالا را برداشته است ، زیرا علاقه به موضوع درسی پیام مثبتی است که مغز را برای فعالیت آماده می کند، تمرکز ذهن هنگام مطالعه باعث می شود تمام اعضای بدن با ما همکاری کنند و زمینه لازم برای فراگیری ذهن فراهم شود . به هنگام مطالعه یک موضوع ، هیچ چیز غیر از محتوای آن نبایدبه ذهن شما راه یابد ، در چنین صورتی خواهید دید انچه را که خوانده اید به صورت یک تصویر روشن و بر جسته در ذهن شما تداعی می کند و ماندگار می شود .

نقش عوامل روحی در یاد گیری :

اعتماد به نفس و تصویر مثبت از خود داشتن ، مغز را برای هر نوع یادگیری آماده می کند ، هرگز افکار منفی رابه ذهن خود راه ندهید ، همیشه فرضتان این باشد که شما شایسته ترین فردی هستید که می توانید موضوع مورد نظر را یاد گرفته و به دیگران یاد بدهید این را بدانید تا کنون هیچ کسی در نتیجه تنبلی به جایی نرسیده است، اگر می خواهید آینده ای روشن و موفق داشته باشید باید فکر مثبت را در خود زنده کنید و با تلاش مداوم در راه رسیدن به هدف قدم بردارید ، ذهن را به شکست های گذشته مشغول نکنید بلکه از گذشته عبرت گرفته و زمان حال خود را بسازید . اعتقاد به شکست از راه های مسموم کردن ذهن است.

در اینجا چند دستور العمل در رابطه با تقویت حافظه و پایدار ماندن آموخته ها در ذهن ارائه می شود فکر نکنید بدون (( خواستن و عمل)) می توانید به نتیجه برسید، بلکه آنچه سفارش می شود منوط به این است که از (همین حالا شروع کنید) و انجام دستورات را با جان و دل پذیرا باشید .

چند دستور العمل برای خوب یاد گرفتن و تقویت حافظه :

- خود را شایسته آموختن مطلبی بدانید که می خواهید یاد بگیرید، این نگرش یک پیام مثبت است .

- به خود تلقین کنید که حافظه تان خوب است و می توانید هر چیزی را یاد بگیرید .

- به هنگام مطالعه موضوع مطالعه را در ذهن مجسم کنید ، گویا آن را می بینند .

- برای مطالعه ، زمان خاصی سفارش نمی شود ، هر وقت که راحت هستید و احساس می کنید که ذهن شما آمادگی بیشتری دارد مطالعه را شروع کنید .

- به محل مطالعه خود شرطی شوید این کار باعث می شود با وارد شدن به اطاق مطالعه ، پشت میز ،یا محل مطالعه ذهن مجموعه ای از علوم و دانش را تداعی کند و مغز آماده یادگیری مطالب جدید باشد .

- میزمطالعه خود را تمیز نگه دارید و در محل مطالعه چیزی نخورید چون تمرکز ذهن را به هم می زند .

- به استراحت خود اهمیت دهید.بهتر است هر یک ساعت 10 دقیقه استراحت کنید .

- اگر مطلب مورد مطالعه زیاد است ، سفارش می شود متن را به زبان خود خلاصه کنید .

- اگر بین مطالب جدید و قدیمی رابطه ای وجود دارد ، حتما مطلب قبلی را مرور کنید .

- اجازه ندهید درسهای روزانه روی هم انباشته شوند ، این روش باعث دلسرد شدن از درس می شود و یادگیری را برای ذهن دچار مشکل می کند .

- قبل از اینکه معلم درس جدید را بدهد قبلاً آن را مرور کرده باشید ، زیرا داشتن اطلاعات مقدماتی در ذهن ، وسیله خوبی برای یادگیری دوباره آن است .

- سعی کنید با کسانی که ممکن است وقت ارزشمند علمی شما را هدر بدهند ، رابطه دوستی برقرار نکنید .

- از دانش آموزان موفق ، علت موفقیت و چگونگی مطالعه را سوال نمایید و با آنها طرح دوستی و مباحثه بریزید .

- از قرار دادن میز مطالعه خود در کنار پنجره یا درهای ورودی خودداری کنید ، زیرا تمرکز ذهن را به هم می زند .

- راه رفتن و دراز کشیدن ، وضعیت مناسب برای مطالعه نیست . راه رفتن انرژی را هدر می دهد و دراز کشیدن خواب را به همراه می آورد.

- پوشیدن لباسهای تنگ و حساس ، زبر و خشن ، کفش تنگ و نا مناسب تمرکز ذهن را به هم می زند .هنگام مطالعه تا می توانید راحت باشید.

- از قرار دادن تصاویر مختلف روی دیوارهای اتاق مطالعه یا زیر شیشه میز خودداری کنید .

- بد نشستن پشت میز ، خم شدن روی کتاب ، نبودن نور مناسب و رعایت نکردن فاصله بین چشم و کتاب علاوه بر خسته شدن جسمانی ،پایین بودن در صد یادگیری را به همراه خواهد داشت . فاصله مناسب بین چشم و کتاب 30 الی 40 سانتیمتر است .

حالا شما دانش آموزان عزیزبا انجام و رعایت موارد بالا در ردیف دانش آموزان نمونه قرار خواهید گرفت . اعتماد به نفسی که در شما ایجاد شده است حل همه مشکلات زندگی را برای شما آسان می کند. حالا شما دیگر از درس ریاضی و علوم شکوه نمی کنید ، حفظ مطالب درس تاریخ و جغرافیا برایتان آسان شده است مطمئن باشید اگر در موارد کوچکی از زندگی موفق باشید در مراحل بعدی هم موفقیت به سراغ شما خواهد آمد .

در پایان این مطلب یاد آوری می کنم در طول تاریخ،همه انسانهای بزرگ در نتیجه نگرش مثبت به خود و مبارزه با مشکلات در زندگی به پیروزی رسیده اند. پس از همین امروز تصمیم بگیرید و اقدام کنید آن وقت خواهید دید که لذت علم را با هیچ چیز دیگر نمی شود عوض کرد .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد